Effectieve studentenwerving

Connected Campus de toekomst van alle onderwijsinstellingen

Connected Campus de toekomst van alle onderwijsinstellingen

De tijd dat de studenten maar via één weg communiceerden met uw onderwijsinstelling is voorbij. De (aankomende) studenten communiceren via veel diverse kanalen met medewerkers van uw organisatie. Daarbij is de verwachting van gepersonaliseerde informatievoorziening toegenomen onder studenten. Ze willen geen irrelevante informatie of overbodige informatie ontvangen. Met de Connected Campus oplossing van Cobra CRM kunt u inzicht krijgen in de complete Student Journey. Onze slogan is niet voor niets; “Van eenmalig student naar een leven lang leren!”

Maak verbinding op een nieuw manier

Technologie ontwikkelt razendsnel. Speciaal voor de onderwijsinstellingen heeft Salesforce SRM (Student Recruitment Management) Software ontwikkeld. Met het SRM van Salesforce heeft u ’s werelds beste technologie voor het onderwijs. Internationaal werken de allerbeste onderwijsinstellingen met dit SRM systeem. Van Harvard University tot Yale University, maar ook Landstede en Aventus werken reeds succesvol met deze software.

Uitdagingen binnen onderwijsinstellingen

Binnen veel onderwijsinstellingen gelden dezelfde uitdagingen. Er is een terugloop in het aantal nieuwe studenten, er wordt marktaandeel verloren aan concurrenten en de demografische opbouw van Nederland zorgt voor minder instroom van studenten. Daarbij is het normaal voor studenten om zich voor meerdere opleidingen aan te melden. Het aanmeldproces is dus van cruciaal belang of er voldoende studenten in het nieuwe schooljaar op uw onderwijsinstelling starten. De focus voor uw onderwijsinstelling ligt dus op het werven en behouden van nieuwe studenten.

Koppel HEDA aan uw SIS en verlaag VSV

Door HEDA te koppelen aan uw SIS kunt u ook huidige studenten volgen en betrokken houden bij uw onderwijsinstelling. Hiermee kunt u uw VSV (vroegtijdig school verlaters) verlagen. Informeer deze studenten over andere mogelijkheden binnen uw onderwijsinstelling. Betrek uw medewerkers en decanen met het succes van uw studenten en zorg dat u tijdig kunt ingrijpen wanneer een student wellicht niet de juiste opleiding heeft gekozen. Door HEDA te koppelen aan uw SIS kunt u zorgen voor Student Succes en hiermee vergroot u de tevredenheid van uw studenten. Cobra CRM heeft reeds succesvol de koppeling met EduArte gemaakt, maar ook andere SIS koppelingen kunnen wij op maat voor u realiseren.

Maak van Alumni nieuwe studenten en werkgevers

Uw alumni zijn zeer waardevol. Zij gaan het werkveld op en zijn het ‘product’ van uw onderwijsinstelling. Wanneer zij tevreden zijn over uw onderwijsinstelling staan ze sneller open voor het aanbieden van stageplekken, leerplekken en andere opdrachten. Maar ook zijn tevreden Alumni vaak gewaardeerde gastsprekers en ambassadeurs voor uw onderwijsinstelling. Met de Connected Campus oplossing van Cobra CRM kunt u de Student Alumni blijven volgen en interactie houden met deze zeer belangrijke doelgroep.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen?