Get ready for Hyperforce

Hyperforce is een nieuwe architectuur infrastructuur van Salesforce. De huidige manier waarop Salesforce informatie bewaard is via een eigen datacentrum dat bestaat uit verschillende servers en services. Om tegemoet te komen aan de wensen van organisaties omtrent compliance (dataopslag binnen de eigen landgrenzen bijvoorbeeld) en om sneller te kunnen schalen en schakelen, heeft Salesforce een nieuwe architectuur opgezet. Hyperforce maakt het mogelijk om een Salesforce org te hosten op een publieke cloud infrastructuur (zoals bijv: AWS of Azure).

Wat veranderd er in het gebruik? Om het heel kort samen te vatten. Eigenlijk niet zoveel. Zie het als je auto die je voor een grote onderhoudsbeurt naar de garage hebt gebracht. Ze vervangen onderdelen, zorgen dat de olie weer op peil is en controleren je bandenspanning. Als je wegrijdt bij de garage werkt je auto nog precies hetzelfde. Hyperforce heeft hetzelfde effect, je org blijft 100% hetzelfde, alles blijft werken zoals het deed. Het enige verschil is dat de techniek die onder de motorkap draait een klein beetje anders werkt.

Nog meer goed nieuws! Je hoeft eigenlijk dus niets te doen, behalve genieten van het idee dat alles nu nog een stukje beter is georganiseerd. Wel kun je straks zien dat je org verhuist naar een andere pod. Dat wil zeggen, in het geval van EUxx pods gaat de org naar een FRAxx pod. Deze zal ook op een andere ip-range bereikbaar zijn. Maar ook dit zal in de dagelijkse praktijk weinig tot geen merkbare gevolgen hebben.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een uitleg over de stappen in het migratie proces, of wil je meer weten over Hyperforce. Klik hier voor een serie Youtube filmpjes over dit onderwerp. Get Ready for Hyperforce – Part 1: Introduction | Salesforce – YouTube