Nieuwe release

Salesforce Summer ’23

Summer ready met de nieuwste Salesforce features

We vertellen je graag meer over de Summer ’23 release van Salesforce! Deze nieuwe release zit boordevol nieuwe functies, verbeteringen en updates die zijn ontworpen om jouw ervaring met het Salesforce-platform naar nieuwe hoogten te brengen. Of je nu een verkoopteam, een marketingprofessional of een servicegerichte organisatie vertegenwoordigt, deze release biedt een breed scala aan innovatieve tools en mogelijkheden om jouw bedrijf naar succes te leiden.

In deze release is er veel aandacht gegaan naar het versterken van de mobiliteit, het vergroten van de intelligentie en het verbeteren van de gebruikerservaring. Met een geheel nieuwe Salesforce Mobile-app-interface kun je bijvoorbeeld nog gemakkelijker verbinding maken met je gegevens en taken, waar je ook bent.

Daarnaast zijn er significante updates aangebracht in Einstein Analytics, waardoor je nog betere inzichten kunt krijgen en slimmere beslissingen kunt nemen op basis van AI-aangedreven voorspellingen.

Voor gebruikers van Lightning Experience is de interface verder verbeterd met nieuwe aanpasbare dashboards, rapporten en verbeterde gegevensdelingsopties. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat je je werk efficiënter kunt uitvoeren en beter kunt samenwerken binnen het Salesforce-ecosysteem.

We hopen dat je net zo enthousiast bent over de Summer ’23 release als wij. Blader hieronder door een aantal highlights van de nieuwe release. Wil je alle details ontdekken over de nieuwe functies en verbeteringen die beschikbaar zijn in deze release? Check dan hier de volledige release notes van Salesforce.  

Voor de ‘ik ben niet zo’n lezer’

Ook aan jou hebben we gedacht!

Meer visueel ingesteld? Check hieronder een Youtube video met daarin de belangrijkste updates in relatie tot de summer release ’23 van onze vrienden van Salesforce Ben:

Voor de techneuten

Nog sneller en efficiënter bouwen en integreren

De Summer ’23-release biedt ontwikkelaars nieuwe tools, mogelijkheden en verbeteringen om snel en efficiënt hoogwaardige applicaties te bouwen en te integreren met het Salesforce-platform. Of het nu gaat om het gebruik van serverloze functies, het bouwen van rijke gebruikersinterfaces met Lightning Web Components of het implementeren van geavanceerde DevOps-praktijken, ontwikkelaars hebben nu nog meer kracht in handen om op maat gemaakte oplossingen te leveren die voldoen aan de unieke behoeften van hun organisaties.

  1. Salesforce Functions: De Summer ’23-release introduceert Salesforce Functions, een serverloze computing-service waarmee ontwikkelaars code kunnen uitvoeren in de cloud zonder zich zorgen te maken over infrastructuurbeheer. Met Salesforce Functions kunnen ontwikkelaars eenvoudig schaalbare microservices bouwen, integreren en implementeren met behulp van bekende programmeertalen zoals JavaScript.
  2. Low-Code Development: Salesforce heeft het low-code ontwikkelingsplatform verder verbeterd met nieuwe mogelijkheden en functies. Ontwikkelaars kunnen nu complexe bedrijfslogica bouwen met behulp van Flow Builder, waarbij ze visuele tools gebruiken in plaats van traditionele programmeercode. Bovendien zijn er nieuwe componenten en sjablonen beschikbaar om sneller apps te bouwen.
  3. Apex Compiler Upgrade: De Summer ’23-release bevat een upgrade van de Apex-compiler, waardoor Apex-code efficiënter wordt uitgevoerd en sneller wordt verwerkt. Ontwikkelaars kunnen profiteren van betere prestaties en lagere resourcevereisten voor hun Apex-gebaseerde toepassingen.
  4. Lightning Web Components: De nieuwe release breidt de mogelijkheden van Lightning Web Components uit, waardoor ontwikkelaars rijkere en interactievere gebruikerservaringen kunnen creëren. Er zijn nieuwe ingebouwde componenten beschikbaar en ontwikkelaars kunnen ook aangepaste componenten bouwen met herbruikbare code.
  5. MuleSoft Integration: Salesforce heeft de integratiemogelijkheden versterkt door MuleSoft te integreren in de Summer ’23-release. Ontwikkelaars kunnen nu naadloos verbinding maken met externe systemen en gegevensintegraties beheren met behulp van de MuleSoft Anypoint Platform.
  6. DevOps en App Development Lifecycle: Salesforce heeft ook verbeteringen aangebracht in de DevOps-mogelijkheden en de applicatie-ontwikkelingslevenscyclus. Er zijn nieuwe tools en functionaliteiten toegevoegd om ontwikkelaars te helpen bij het efficiënter beheren, testen en implementeren van applicaties op het Salesforce-platform.

Voor Marketeers

Dynamische lijsten veranderen naar statische lijsten

Dynamische lijsten zijn nuttig in veel scenario’s – immers, het hebben van een lijst die automatisch prospects toevoegt of verwijdert op basis van veranderingen in hun gegevens houdt je segmentatie up-to-date. Maar automatisering kan ook veel verwerkingskracht vergen binnen account- en bedrijfseenheden.

Dynamische lijsten die ooit handig waren, maar waarvan je niet langer wilt dat ze voortdurend veranderen, kunnen nu eenvoudig omgezet worden naar statische lijsten. Statische lijsten bevatten de geselecteerde prospects in de lijst, maar voegen ze niet automatisch toe, en verwijderen ze ook niet meer op basis van de gestelde criteria.

Voor de Salesforce gebruikers

Beter, gemakkelijker en fijner 

Verbeterde functionaliteit, intuïtieve interfaces en geavanceerde mogelijkheden om dagelijkse taken efficiënter uit te voeren. Of het nu gaat om het mobiel beheren van klantgegevens, het gebruik van AI voor betere besluitvorming, het personaliseren van marketingcampagnes of het bieden van uitstekende klantenservice, gebruikers kunnen nu profiteren van een geavanceerde en gepersonaliseerde ervaring binnen het Salesforce-platform.

  1. Een vernieuwde mobiele ervaring: De Summer ’23-release brengt significante verbeteringen aan de Salesforce Mobile-app, waardoor gebruikers een intuïtievere en snellere mobiele ervaring hebben. Met een nieuwe gebruikersinterface kunnen gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot belangrijke gegevens, taken en functies, waar ze ook zijn.
  2. Een gebruikersinterface om je vingers bij af te likken: De Summer ’23-release bevat updates voor de Lightning Experience-interface, waardoor gebruikers een meer intuïtieve en gepersonaliseerde gebruikerservaring hebben. Nieuwe aanpasbare dashboards, rapporten en navigatie-opties maken het gemakkelijker om de benodigde informatie te vinden en taken uit te voeren.
  3. Nu nog meer service-ervaring: Met de Summer ’23-release is Service Cloud verder versterkt om gebruikers te helpen bij het bieden van uitstekende klantenservice. Er zijn verbeterde tools voor het beheren van cases, selfservice-opties en geavanceerde rapportagemogelijkheden om inzicht te krijgen in de klanttevredenheid.

Voor de Salesforce Admin

Altijd de juiste informatie op het juiste moment

Dynamische formulieren voor mobiel (bèta) zijn nu beschikbaar! Het idee achter dynamische formulieren is het creëren van gebruikersgerichte, intuïtieve paginalay-outs die op het juiste moment de juiste informatie tonen. Je kunt velden en secties dynamisch weergeven en verbergen op basis van door jou bepaalde criteria. Deze functie is nu beschikbaar voor mobiel in bèta.

Horizontale uitlijning van velden in secties is vanaf nu ook mogelijk. Deze wijziging zorgt ervoor dat velden horizontaal worden uitgelijnd met hun buren in dezelfde rij, wat de uitstraling en leesbaarheid van pagina’s verbetert.

Kom in de flow

Vanaf Summer ’23 kun je geen Process Builder-processen meer maken! Bouw voortaan je nieuwe automatiseringen met Flow Builder en plan de migratie van bestaande automatiseringen naar Flow. Redenen voor het stoppen van nieuwe processen aanmaken in Process Builder zijn onder andere:

“Het is moeilijk om een overzicht te krijgen van verspreide automatiseringen en hun gezondheid”.

“Bedrijven hebben steeds complexere automatiseringsbehoeften die geavanceerdere tools vereisen”.

“Onderhoud en verbetering van meerdere tools is kostbaar en tijdrovend, dus de focus ligt nu op de ontwikkeling van Flow om het toekomstbestendig te maken”.

Data Cloud-objecten worden nu ondersteund in Flow Builder. Met een ‘Get Records’-element kun je gegevens van een Data Cloud-object ophalen, maar je kunt geen gegevens maken, bijwerken of verwijderen. Deze optie is alleen mogelijk in een Productieorganisatie die verbonden is met Data Cloud.

Boost je productiviteit met Mass Quick Actions op Related Lists

Geef je gerelateerde lijsten een boost en verras gebruikers door de beschikbare acties te stroomlijnen en snelle acties rechtstreeks aan gerelateerde lijsten toe te voegen. Deze wijzigingen betekenen dat uw gebruikers gerelateerde records kunnen maken voor items in de lijst zonder de pagina te verlaten, en dat ze tot wel 100 records massaal kunnen bijwerken!

Ben je benieuwd naar het gehele overzicht van nieuwe features?